неділя, 8 травня 2016 р.

Сьогодні в Україні відзначають День матері

Сьогодні в Україні відзначають День матері
День матері  є міжнародним святом, яке в багатьох країнах світу відзначають 13 травня. В Україні цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. Цього року свято припало на 8 травня.Вважається, що ідея святкування цього дня належить американській активістці Джулії Уорд Хоув. У 1872 році вона опублікувала прокламацію Дня матері. Також приписують ідею святкування вчительці з Графтона в Західній Вірджинії Ганні Джарвіс, яка в 1907 році організувала меморіальну церемонію в пам'ять своєї померлої матері. Церемонія пройшла 10 травня. Жінка також написала лист міністрам, бізнесменам і політикам з проханням ввести такий святковий день.
А от узаконити свято вдалося лише 8 травня 1914 року американським Президентом Вудро Вілсоном.
Відтак, у День матері прийнято вітати матерів та віддавати належне материнській праці. У це день варто подарувати найріднішим подарунки, листівки і квіти.
Я щиро вітаю усіх матерів з цим прекрасним днем. Бажаю Вам щастя, здоров’я, віри та любові! Низько схиляю голову за Ваше терпіння, любов та печаль. Вдячний за недоспані ночі та прошу пробачення за тривожні хвилини.

Немає коментарів: